Hulldekker

Brukes til husets etasjeskille og tak

Hulldekket er en genial løsning for å montere husets etasjeskille raskt og økonomisk. Elementenes vekt er redusert ved å lage hulrom inne i elementet. En relativt lett konstruksjon og effektiv armering gjør det mulig å bygge etasjer med lange spennvidder.

Armering beregnes etter belastning

De mest brukte hulldekktypene i småhus er: HD200 (200mm),  HD220 (220mm) og  HD265(265mm). Hulldekket er armert med en forspent vaierarmering som er dimensjonert etter belastning og spennvidde.  Elementene har mer enn stor nok kapasitet for vanlige eneboliger. Med normal boliglast (200 kg/m2) og påstøp (cirka 200 kg/m2) har elementene god ekstrakapasitet om nødvendig.

Fleksibelt,  sterkt, miljøvennlig og mye mer

Inntil 12 meters spenn uten bærevegger (hulldekker kan ha frie spenn på opptil 20 meter, men det er lite aktuelt i småhus), fleksibel rominndeling, effektiv hindring av brannspredning, suveren lyddemping, resirkulerbart og miljøvennlig materiale, motstandsdyktighet mot vannlekkasjer, gunstig pris, rask montering. Etasjeskiller i prefabrikkert betong er ideelle for eneboliger og småhus. Betong er et naturmateriale som gir stor fleksibilitet, lang holdbarhet og god lønnsomhet for deg som skal bygge bolig. Lange spennvidder uten behov for bærevegger, gir deg optimal arealutnyttelse og full frihet til å innrede boligen slik du vil. Dette gjør det også lettere å gjøre endringer i fremtiden.

Ved bygging av gulvet for våtrom leveres det tilpassede hulldekker som har et nedsenket kompakt tverrsnitt i våtromssonen. Dette lar deg bygge et terskelfritt våtrom uten å måtte foreta en kostbar oppbygging av gulvet. Det gjør at det blir enklere for deg å bygge våtrom med økt lønnsomhet og økt sikkerhet. Bruk av betong reduseres også risikoen for vannskader.

Etasjeskiller av hulldekker eller betong er med i City Steinhus sin standard leveranse.

Se også på instruksvideoer for montering av et etasjeskille av hulldekker.