Gulv-Trapper-Peis

Hvert City Steinhus er individuelt

Hvert City Steinhus er individuelt og gjenspeiler sin eiers smak og livstil. På grunn av dette velger kunden selv innertrapper, peis og gulvoverflater. City Steinhus hjelper med å anbefale gode samarbeidspartnere som kan levere disse interiørmessige viktige elementene.

En peis i huset bør brukes til mer enn bare en interiørmessig del. Det finnes flere typer peisløsninger idag som samtidig kan fungere som en varmekilde tilknyttet husets varmeanlegg.  En type peiser og ovner omsluttet med en vannkappe kan effektivt overføre varmen fra vedfyringen til husets sentrale varmefordeling gjennom det vannbårne gulvvarmesystemet. Det er også viktig å velge riktig beregnet og passende pipe til peisen. Riktig valgt pipe maksimerer ovnens forbrenning og gir god luft sirkulasjon i pipen.

Trappene kan leveres av betong, tre eller stål. Trapper kan leveres i mange ulike utforminger og material. I et steinhus bør man også vurdere trapp av betong. Fordel med betongtrapp er at den kan monteres allerede i råbyggsfasen og kan brukes i den videre byggingen. Dette gir økt sikkerhet og mye bedre effektivitet på byggeplassen. Betongtrapper er også garantert stille i bruk i motsetning til  f eks tretrapper hvor man uansett etter noen år opplever knirkelyder. Betongtrappene kan belegges med tre, fliser, parkett eller teppe.