Varmeblokk

Komplett yttervegg

Lammi varmeblokk er en isolert forskalingsblokk som brukes til bygging av yttervegger og kjellere i småhus, rekkehus og boligblokker. En yttervegg bygd av varmeblokk er komplett ferdig. Ingen etterisolering verken på innside eller utside er nødvendig. Blokken alene har bedre varmeverdi (U-verdi) enn dagens krav for yttervegger. Denne blokken er det beste valget når man vil bygge en varig, tett og massiv vegg med ypperlige isolasjonsegenskaper.  Andre bruksområder er i underetasjer til hus i skrånende terreng og som kjellervegger og ringmurer. Lammi varmeblokk produseres i bredde:

  • 350 mm (U-verdi 0,25)
  • 400 mm (U-verdi 0,17)
  • 500 mm (U-verdi 0,11)

Lammi 400 mm eller 500 mm brede stableblokk er til oppføring av bygninger med høye krav til kvalitet og energibruk. Blokken har en enestående varmeisolerings- og varmelagringsevne og brukes derfor til bygging av lavenergi- og passivhus.

Genial konstruksjon

Lammi varmeblokk har en enkel konstruksjon. Den består av hule forskalingsblokker av betong og man har minsket vekten ved å tilsette noe lettklinker i betongen. I mellom betongvangene er det en isolert kjerne av EPS med iblandet grafittpartikler Grafitt EPS reflekterer varmestråling har 20% bedre isolasjonsevne enn tradisjonelle isolasjonsmaterialer (vanlig EPS). I praksis betyr dette at isolasjonstykkelsen kan reduseres med 20% uten at isolasjonsevnen blir svekket.

Ingen muring, bare stabling

Lammi varmeblokker mures ikke, de tørrstables. Samtidig armeres konstruksjonen og varmeisoleringens fuger tettes med fugeskum. Når veggen er stablet opp fyller man betong i innervange og yttervange. Resultatet blir en kompakt kjerneisolert betongvegg. Veggens tetthet og varmeegenskaper blir i en klasse for seg selv.

Mer om Lammi produkter: Lammi_Blokker_brosjyre_NO_130303.

Se å også instruksvideoer for bygging yttervegger.

Hjørneblokk

 

Deleblokk

 

Endeblokk

 

Normalblokk

 

 

 

 

Nyhet! Nye blokktyper – med en genial gripeflate for å akselerere byggingsprosessen

KK400P-end-blokk                 

KK400P (endblokk)          KK400SK (innerhjørne)   KK400UK (ytterhjørne)

 

                    

KK400 (rettblokk)              KK4002 (deleblokk)          KK400H (splittblokk)

 

Nye KK-blokkene forenkler og akselererer byggingen, samt øker styrken og levetiden til strukturen og pussoverflaten. Den 25 mm tykke betong skallet fungerer som et ytre skall og en pussingsoverflate. Betongskallet er delt inn i 200 × 200 mm firkanter og har utmerket slagfasthet og er klar til å bli plasteret umiddelbart etter støping. Støpingen er rask fordi åpningen er bare på den ene siden av blokken!