Fakta om Lammi blokker

Kan brukes til all bygging

Lammi blokkene kan brukes til alle deler av konstruksjonen: fundament, ringmur, kjeller og vegger. Alle blokkene er produsert med svært nøyaktige mål, hvilket gjør at til og med selvbyggere lett kan stable opp høye konstruksjoner og støttemurer. Ferdigstøpte hjørne-, ende- og halvblokker gjør konseptet utrolig enkelt å arbeide med. Det finnes også buede blokker som gir mulighet for mer arkitektoniske løsninger.

Byggeprosessen er enkel

En vegg av Lammi forskalingsblokker settes enkelt opp ved tørrstabling. Blokkene armeres og helfylles med betong. Legg merke til at røranlegg for vann-, elektro-, etc plasseres inne i blokkene mens man tørrstabler veggen. Lammi har også utviklet en patentert blokkløsning for å krysse over vindu- eller døråpninger. Alt dette gjør hele byggeprosessen raskere. Lammi blokkene er delt i 4 hovedtyper: (1) Forskalingsblokk, (2) Innerveggsblokk,  (3) Varmeblokk og (4) Støttemurblokk.

Pustende naturmaterial

Lammi blokkene er laget av naturlig gradert sand, sement og vann. Alle materialene er 100% naturmaterialer. En betongvegg i et steinhus “puster” naturlig og gir et bra inneklima Det behøvs f eks ingen plast i ytterveggene. Betonghus er varmt på vinteren og svalt på sommeren. Veggen lydisolerer utmerket og hverken råtner eller brenner. Arkitektene elsker dette materialet, fordi det ikke begrenser planleggingen: rommene kan være store, høye og åpne uten “unødvendige” støttesøyler eller støttevegger. Lammi blokkene er også miljøvennlige. De er klassifisert innen emisjonsklasse M1 som korresponderer med den beste kvalitet og den laveste emisjon (utslipp av drivhusgasser). Blokken tilfredstiller astma- og allergiforbundets krav til inneklima. Alle råvarene kan gjennvinnes. Inspecta Sertifiering  Oy/Ab overvåker produksjon og kvalitet av alle Lammi produkter.

Mer om Lammi produkter: Lammi_Blokker_brosjyre_NO_180319.

Se også instruksjonsvideoer for de ulike arbeidsfasene.