Ofte spurt

  • Må jeg velge et hus fra Idebank som vises på deres nettsider eller kan dere tegne et helt annet murhus til meg? Du må ikke velge et hus fra vår Idebank. Vi jobber tett sammen med flere arkitekter som sammen med deg kan planlegge ditt drømmehus. Du kan selvfølgelig også velge en ferdig husmodell med tegninger fra vår Idebank eller justere dem slik at de passer best for dine behov. En arkitekten brukes til å lage tegninger og for å sende en sammensatt byggesøknad til kommunen.
  • Hva kan jeg forvente av en City Steinhus leveranse? Vi leverer huset ditt klart for innvendige arbeider. Dvs. tak og vinduer er montert og huset er ferdigpusset utvendig. Innvendig kan vi om ønskelig bygge alle innvendige skillevegger i betong, utføre eventuelle påstøper på etasjeskiller for gulvvarme, pusse alle innvendige veggoverflater klar til malerarbeider og vi kan også levere innvendige trapper om de skal være av betong. Dersom du ikke ønsker å gjøre øvrige innvendige arbeider selv, kan du lage avtale med en lokale entreprenør/mester. Vi kan anbefale gode utførende firmaer for dette til deg.
  • Kan jeg selv velge innvendig interiør som parkett, fliser osv …? Ja, våre hus er alltid individuelle.
  • Må jeg selv skaffe rørlegger, elektriker og ventilasjon? Nei, vi har gode samarbeidspartnere for disse viktige fagområdene. Oftest er det billigere å velge fagfolkene via oss enn å gjøre det som privat person.
  • Hvor lang tid tar det å sette opp et murhus? City Steinhus leverer utvendig ferdig hus klart til innvendige arbeider. For å sette opp huset ditt, beregner vi ca. 2,5 – 4,5 månader avhengig av kompleksiteten.
  • Skal City Steinhus gjøre grunnarbeidene? Nei. Grunnarbeider må du ordne selv. Det er vanligvis lett å få en lokal entreprenør til å gjøre dette for deg. Dersom du ønsker hjelp kan vi anbefale gode entreprenører for deg. Selve fundamenteringen til huset er en del av City Steinhus sin standard leveranse.
  • Hvis jeg murer noen vegger selv, hvor kan jeg få instrukser til det? Først og fremst, Lammiblokkene mures ikke, de bare stables og etterfylles med betong. For en selvbygger anbefaler vi at City Steinhus setter opp husets yttervegger, etasjeskiller og yttertak hvor huset da er klart for innvendige arbeider. Innervegger kan huseieren selv enkelt bygge med Lammi innerveggsblokker. De stables raskt opp og limes sammen med limskum. Over dørene brukes egne ferdigtilpassede utvekslingsbjelker. Du bør se på våre instruksjonsvideoer på våre hjemmesider. Når materialene leveres følger det også med montasje instrukser.